skip to Main Content
نشست تخصصی:
اکوسیستم نوآوری و فرآیند تحقیق و توسعه در صنعت لوازم خانگی

اعضای پنل:
دکتر کامران باقری، دکتر حمیدرضا دامغانی، دکتر فرید خوش الحان، مهندس حمیدرضا پیله‌ور، مهندس نوید بنایی‌نژاد

در ابتدای این پنل، عضو هیأت مدیره انجمن مدیریت فناوری ایران، دکتر کامران باقری، با اشاره به اینکه نباید نوآوری را موضوعی لوکس و فانتزی دانست و گفت: نوآوری در شرایط بحرانی برای گذشتن از محدودیت‌ها و مشکلات بسیار اهمیت دارد. در شرکت‌هایی که نوآوری سازمان یافتگی ندارد، تحقیق و توسعه نیز خروجی خاصی نخواهد داشت.

کامران باقری ادامه داد: حوزۀ مدیریت نوآوری، یک حوزۀ علمی است و نگرش به نوآوری به صورت تجربی و بدون نگاه به مبانی علمی آن اشتباه است. حوزۀ نوآوری را نباید در شرکت‌ها جزیره‌ای دید. نوآوری یعنی تغییر ارزش آفرین و این تغییر باید در تمام سازمان حس شود. علاوه بر آن باید به اکوسیستم نوآوری هم توجه داشت و بیرون از سازمان را هم در نوآوری مد نظر داشت.

در ادامه این نشست، عضو هیأت علمی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی گفت: نوآوری برای به دست آوردن مزیت رقابتی است و ایده‌های نوآوری همیشه از جانب واحد تحقیق و توسعه نیست؛ بلکه طبق آمار 41 درصد ایده‌های محصول جدید توسط کارکنان شرکت، 36 درصد ایده‌ها از مشتریان و 14 درصد ایده‌ها توسط بخش تحقیق و توسعه است.

در ادامه پنل چهارم، نوید بنایی نژاد، مدیر نوآوری در صنعت لوازم خانگی گفت: یکی از اشتباهات ما این است که نوآوری را از حوزۀ محصول و ساخت شروع می‌کنیم، اگر در محصول نوآور باشیم اما در بازاریابی و فروش و مالی و… نوآوری نداشته باشیم، مزیت رقابتی به دست نخواهیم آورد.

نوید بنایی نژاد ادامه داد: در نوآوری ابتدا باید بر مشتری و خواسته‌های او تمرکز کنیم و سپس باید تعامل سازنده تیم نوآوری و بقیه بخش های سازمان را ایجاد کرد؛ مورد دیگری که باید مد نظر داشت این است که نوآوری کل نگر باشد و نباید واحد نوآوری را جدا از سازمان دانست بلکه باید فرهنگ نوآوری در سازمان جاری کرد.

در ادامه، مدیر کنترل کیفیت شرکت سام الکترونیک با بیان اینکه زنجیره نوآوری در خارج از سازمان هم ادامه خواهد داشت، گفت: برای مثال اگر در تلویزیون تکنولوژی 4K برای محصولات ما عرضه شود اما سازمان صدا و سیما خروجی با کیفیت پایین تر داشته باشد، عملا نوآوری ما تا حد زیادی بلا استفاده خواهد بود.

در پایان این پنل مدیر توسعه نوآوری گروه صنعتی مهیار (تایسز) گفت: دو ضعف در اکوسیستم نوآوری ما وجود دارد؛ یکی اینکه اغلب به صورت ابلاغی و بالا به پایین در حال اجرای نوآوری هستیم و دوم اینکه داستان موفقیت نوآوری خود را نمی‌توانیم عرضه کنیم.

حمیدرضا پیله‌ور ادامه داد: در شرکت‌هایی که نوآوری و فرهنگ آن شناخته نشده، نباید همان ابتدا سراغ مفاهیمی همچون نوآوری باز رفت. تجربه سی ساله ما در تولید در مجموعه خودمان ذخیره بسیار خوبی برای نوآوری شد، این مهم باید در دیگر شرکت ها هم مورد توجه قرار بگیرد.

Back To Top